fbpx

Novice

V okviru projekta JeŠT se je ljutomerska gimnazija povezala z Ljudsko univerzo Ormož v okviru projekta Erasmus+ Opening through ICTs. Projekt je bil namenjen zaposlenim učiteljem, ki so spoznavali različne metode poučevanja, pri katerih se vključuje IKT tehnologija, prvenstveno z odraslimi udeleženci izobraževanja. Zaradi epidemioloških razmer je bila izmenjava izvedena šele letos in ker se na GFML poučuje španščina, so tri španske učiteljice Sara Miranda Diaz, Blanca Jimena Diaz Cuetos in Eva Romero Calero izrazile željo, da obiščejo GFML. Vse tri poučujejo na isti šoli španske organizacije CEPA de Entrevías iz Madrida, ki se ukvarja z izobraževanjem odraslih. Eva poučuje španščino v programu za osnovno šolo. Sara in Jimena pa poučujeta v srednješolskem programu vrtnarstvo in angleščino. Večina njihovih udeležencev pa je migrantov iz podsaharske Afrike.
Z zanimanjem so 19. maja 2021 spremljale pouk tujih jezikov z uporabo IKT in e-učbenika: angleščine, nemščine, španščine in francoščine. Izmenjali smo izkušnje o poučevanju tujcev in odraslih udeležencev izobraževanja.
Predstavili smo jim tudi slovenščino in dejavnosti, ki jih na šoli izvajamo v okviru projekta JeŠT, vsebine portala JeŠT in spletne strani ECMJ. Z veseljem pa bomo sodelovali tudi na daljavo, če in ko se ponudi priložnost. Tako na GFML kljub epidemiji ostajamo zvesti svoji strategiji sprejemanja izzivov, ki učno kulturo šole popestrijo in obogatijo z dimenzijami večkulturnosti in večjezičnosti.
Tokrat smo bili novih znanj in spoznanj deležni učitelji jezikov: Lidija Kos, Liljana Kosič, Brigita Fras in Lilijana Fijavž. Sodelovanje sta zasnovali Ana Kaučič, organizatorica izobraževanja odraslih na Ljudski univerzi Ormož, in profesorica španščine na GFML, Mojca Ficko.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine