fbpx

Novice

Dijaki GFML so tudi v letošnjem šolskem letu sodelovali v tekmovanju iz znanja geografije, ki je bilo precej drugačno, posebno, prilagojeno razmeram, v katerih trenutno živimo.
Izvedba šolskega tekmovanja je bila sprva načrtovana novembra, a se je zaradi zaprtja šol uspela izpeljati v šoli šele marca. Zaradi tega je odpadlo območno tekmovanje, zato so se najboljši tekmovalci na šolskem uvrstili na državno tekmovanje, ki je potekalo 24. aprila 2021 na daljavo. Tudi tokrat je državno tekmovanje časovno sovpadalo s Svetovnim dnevom Zemlje (22. april), z željo, da se tudi na področju šolske geografije mlade ozavešča o pomenu zdrave Zemlje – to je vendarle naš planet, na katerem živimo.
Epidemične razmere so v tem šolskem letu onemogočile izvedbo terenskega dela tekmovanja, kar pomeni, da so se tekmovalci pomerili le v teoretičnem znanju. V ta namen so morali predelati več strokovne literature, ki se je vezala na znanje iz teme Prehrana v geografski perspektivi.
Šolskega tekmovanja se je udeležilo 43 dijakov gimnazijskega programa in tri dijakinje predšolske vzgoje. Dijaki so izkazali veliko kompleksnega geografskega znanja, saj je bilo na šolskem tekmovanju podeljenih 16 bronastih priznanj.
Najboljše rezultate na šolskem tekmovanju sta dosegla dijaka Filip Zver (1. letnik) in Jan Lorenčič (4. letnik), ki sta se uvrstila na državno tekmovanje, kjer sta dosegla odlične rezultate.
Jan Lorenčič je osvojil zlato priznanje, Filip Zver pa je prejemnik srebrnega priznanja.
Iskrene čestitke obema tekmovalcema za odlične rezultate!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Radijske oddaje

Zadnje publikacije