fbpx

Novice

Na GFML smo se odločili, da ohranimo dobro prakso in tudi letos izvedemo teden obveznih izbirnih vsebin (OIV), pa čeprav na daljavo.
Organizacija je pomenila nov izziv, predvsem za mnoge zunanje izvajalce, a vendar so se delavnice in predavanja izvedli uspešno, kar potrjuje tudi zadovoljstvo dijakov, ki so ga izkazali po končanem tednu.
Krovna tema tedna OIV za dijake 1. letnikov je bila ZDRAVJE. Delavnice o stresu in tehnikah sproščanja, zdravi in odgovorni spolnosti, duševnem zdravju, nasilju v družini in predstavitev organizacije Rdečega križa in pomena krvodajalstva so izvedli različni zunanji sodelujoči. Dijaki pa so ob tem spoznavali še osnove tehnik debate, kompetenco učenje učenja in pridobivali knjižnična znanja, kar so izvedli naši profesorji.
Dijaki 2. letnikov, katerih krovna tema je bila VARNOST, so se kar nekajkrat srečali s predstavniki Policije, s katerimi so govorili o prometni in osebni varnosti, še najbolj pa jih je pritegnila okrogla miza o spletnem nasilju. Dijaki so v tem tednu opravili tudi teoretični del tečaja iz prve pomoči in se podučili o pomenu zdravja zob za zdrav in sijoč nasmeh ter o duševnem zdravju.
Že tretje leto zapored smo za dijake 3. letnikov pripravili delavnice podjetnosti in kariernega svetovanja, ki so potekale pod okriljem projekta PODVIG. Dijaki so spoznali, kako zaščitimo patente, dotaknili smo se osnov finančne pismenosti, naučili so se oblikovati spletni anketni vprašalnik, napisati dober življenjepis in posneti lasten predstavitveni video - PITCH.
Vsi dijaki pa so bili deležni tudi ravnateljeve pozornosti, s katerim so imeli priložnost predebatirati potek pouka na daljavo in še marsikatero drugo temo.
Organizacijsko najbolj zahtevna naloga tega tedna pa je bila koordinacija predstavitev poklicev in podjetij. Dijakom 3. letnikov se je namreč predstavilo več kot 30 različnih zunanjih izvajalcev. Dijaki so tako dobili vpogled v delo igralca, umetnika, arhitekta, ekonomistke, sodnika, odvetnice, mehatronika, računalničarja, raziskovalke, osebne trenerke, kineziologa, specialne pedagoginje, geodeta, farmacevta, novinarke, zdravnika, zobozdravnice ... Upamo, da smo na tak način dijakom pomagali pri njihovi odločitvi za nadaljnjo izobraževalno pot.
Iskreno smo hvaležni vsem našim partnerjem/zunanjim izvajalcem, ki so s svojim trudom in zavzetostjo, tudi na daljavo, dijakom uspeli približati marsikatero pomembno modrost ne le za šolo, temveč za življenje nasploh.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine