Novice

Pred nami so težko pričakovani rezultati spomladanskega roka poklicne mature 2020. Veseli smo, da smo kljub epidemiji koronavirusa letošnjo poklicno maturo lahko izpeljali v celoti, seveda ob upoštevanju ukrepov in priporočil pristojnih institucij. Izredne razmere so namreč zahtevale tudi določene prilagoditve pisnega in ustnega dela poklicne mature, pa vendar je tudi 19. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer dosegla izjemen rezultat.
K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 43 dijakov in dijakinj; 42 jih je poklicno maturo uspešno opravilo, en dijak pa je bil neuspešen iz enega predmeta. Tako lahko rečemo, da je poklicna matura opravljena s 97,67 %.

Trije maturanti so dosegli prag 22 (od 23) točk, eden od njih pa je dosegel vse možne točke, torej 23. Vsi so postali zlati maturanti in bodo 13. julija 2020 na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev prejeli maturitetno spričevalo s pohvalo.

Zlati maturant s 23 točkami je:

  • Žan Smej, občina Beltinci.

Zlati maturantki z 22 točkami sta:

  • Dolores Marič, občina Moravske Toplice in
  • Tadeja Fras, občina Sveti Jurij ob Ščavnici.

Tudi udeleženci izobraževanja odraslih v poklicnem tečaju programa Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 8 kandidatk in 1 kandidat. Rezultat je izjemen (100%), tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih,…

Ravnatelj Zvonko Kustec

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Radijske oddaje

Zadnje publikacije