fbpx

Novice

Dijaki naše šole so tudi v letošnjem šolskem letu sodelovali v tekmovanju iz znanja geografije in dosegli odlične rezultate
Decembra je potekalo šolsko tekmovanje. Udeležilo se ga je 73 dijakov iz gimnazijskega programa in14 dijakov predšolske vzgoje. Tema letošnjega 25. tekmovanja je bila zelo aktualna, in sicer Podnebne spremembe – opomin narave sedanjim in prihodnjim generacijam človeštva. Namen tematike je pri mladih razvijati zavest o reševanju lokalnih, regionalnih in svetovnih problemov po načelih trajnostnega razvoja - naučiti jih skrbeti za ohranjanje kakovosti naravnega in družbenega okolja za svojo generacijo in prihodnje.
Tekmovalci so morali na vseh stopnjah tekmovanja proučiti veliko knjižnih in internetnih virov, ki so vsebovali članke, povezane z vzroki, vrstami in s posledicami podnebnih sprememb. Tekmovanje je bilo sestavljeno iz pisnega in terenskega dela.
Dijaki so izkazali veliko kompleksnega geografskega znanja, saj je bilo na šolskem tekmovanju podeljenih kar 32 bronastih priznanj. Osem najuspešnejših dijakov: Luka Franov, Jan Lorenčič, Veronika Poštrak, Tina Raj, Ajda Bojnec, Maj Voršič, Neža Lopert in Romina Kotnik Rajh se je udeležilo območnega tekmovanja, ki je bilo izvedeno marca na Gimnaziji Ormož. Kar šest dijakov je osvojilo srebrna priznanja.
Janu Lorenčiču se je uspelo uvrstiti med najboljše tekmovalce območnega tekmovanje, s čimer je bil uvrščen na državno tekmovanje. Žal pa to ni bilo izvedeno zaradi pandemije koronavirusa.

Čestitamo!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine