fbpx

Novice

La Fontainove basni so bile uprizorjene kot baletna predstava, in sicer tri: Miška in lev, Nečimrna vrana ter Zajec in želva, vsaka zase kot celota. Balete je povezoval igralec – v vlogi samega La Fontaina – ki je basni predstavil v življenjski situaciji; kakšno je prebral, drugo povedal, spet tretjo pisal, spregovoril pa je tudi o nauku vsake basni. Zgodbi je nato sledila uprizoritev skozi ples oz. gib – balet.

»Nikoli ne sodi po predsodkih in videzu. Vsakdo je lahko koristen, tudi če je »majhen«. Ne kiti se s tujim perjem, temveč poišči zadovoljstvo v tem, kar si. Počasi se daleč pride,« so bili nauki predstavljenih basni.

Ideja, scenarij, scenografija, luč in režija so delo Saše Potiska, koreografija Luke Žiherja, čudovite kostume pa je izdelala Tina Kolenik. Pripovedovalca La Fontaina je odigral Gregor Prah, vsebino sta skozi gib zaplesala baletnika Petar Đorčevski in Urša Vidmar. Glasba je bila avtorska – napisala jo je Aleksandra Naumovski Potisk, ki jo je tudi v živo odigrala na klavir.

Tokratna predstava je bila prav gotovo ena najboljših doslej. Otroci so uživali tako v pripovedovanju zgodb kot v plesnih uprizoritvah – baletu. Z velikim zanimanjem so spremljali dogajanje na odru in sodelovali, po plesnih vložkih pa so že izvajali in ponavljali odrske plesne gibe. Prav gotovo bo ta teden v vrtcih plesno obarvan.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine