fbpx

Novice

V sodelovanju z Javno agencijo za knjigo RS, z Ministrstvom za izobraževanje, znanost, kulturo in šport in Združenjem splošnih knjižnic ter s Splošno knjižnico Ljutomer je šolska knjižnica GFML januarja izvedla projekt Rastem s knjigo, ki vključuje sodelovanje vseh dijakov prvih letnikov.
Cilji tega projekta so spodbujanje branja in dostopnost kakovostnega in izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja, promocija vrhunskih domačih ustvarjalcev mladinskega leposlovja, spodbujanje motivacije za branje pri šolarjih in njihovega obiskovanja splošnih knjižnic, motivacija založnikov k večjemu vključevanju sodobnih slovenskih piscev v založniške programe za mladino ter povečanje deleža izdanega izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja.
Jasna Branka Staman, knjižničarka z mladinskega oddelka Splošne knjižnice Ljutomer nas je prijazno sprejela in pripravila zanimivo pedagoško uro in pogovor z dijaki vseh treh programov, gimnazijskega, umetniškega in programa predšolska vzgoja.
Dijaki so spoznali delovanje knjižnice, si ogledali oddelek za odrasle in se po želji v knjižnico tudi včlanili. Z nekaterimi skupinami smo si ogledali še muzej in galerijo Ante Trstenjak.
Projekt smo izvedli od 13. do 24. januarja. Na koncu je vsak dijak prejel roman V napačni zgodbi, mladinske pisateljice Cvetke Sokolov.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine