fbpx

Novice

Predstavo Mali modri in mali rumeni, delo Lea Lionnija, sta za Lutkovno gledališče Maribor odlično odigrala Miha Bezeljak in Anže Zevnik.

Minimalistična scena, ki je pravzaprav le veliko belo platno, v zapackane kombinezone oblečena igralca, ki na oder stopita z mini gibi (ti so najmlajše obiskovalce zelo zabavali), nas popelje v otroški svet barv in njihovega mešanja.

Igralca sta nam pričarala zgodbo o dveh najboljših prijateljih; o prijateljih, ki ob radostnem objemu postaneta zelena in ju ob prihodu domov niti starši ne prepoznajo.

Gre za dokaj nenavadno uprizoritev, ki na poseben način pritegne z izraznim minimalizmom in abstraktnimi likovnimi elementi, z uporabo malih predmetov, zanimivo animacijo, z gibanjem, svetlobo in glasbo, predvsem pa premore izredno bogato pripovedno moč barve, ki se na koncu pokaže v vsej mavrični lepoti.

Skozi dinamično igro barv predstava zastavlja gledalcem vprašanja o prijateljstvu, bližini, identiteti, videzu in vsebini, snovni sestavi vsega bivajočega, vprašanja o sebi in drugih.

Predstava je prejela vrsto nagrad, med katerimi velja izpostaviti posebno nagrado “Tibor Sekelj” za najbolj humano sporočilo predstave na 48. mednarodnem festivalu lutkovnih gledališč v Zagrebu, ki je potekal leta 2015.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine