fbpx

Novice

Tako kot v prejšnjih letih je naša šola tudi letos del obveznih izbirnih vsebin (OIV) izvedla v sklopu Tedna OIV. Šola je v skladu z zakonom o gimnazijah dolžna ponuditi in izvajati izbirne vsebine. Za dijake posameznih letnikov so vsebine obsegale naslednje tematske sklope znotraj katerih so spoznavali določene vsebine:
- 1. letnik: zdravje (zdrava prehrana, spolnost, Rdeči križ),
- 2. letnik: varnost (prometna varnost, osebna varnost, prva pomoč),
- 3. letnik: medkulturnost (državljanska kultura, obisk tujih učiteljev na GFML, srečanje s predstavniki veleposlaništva ZDA v Sloveniji, vzgoja za mir, družino in nenasilje).


Dijaki 1 in 2. letnikov so pridobivali znanje iz knjižnično informacijskih znanj. Dijaki 2. letnikov so se skupaj z razredniki spopadali s vprašanjem kako se učinkovito učiti, dijaki 3. letnikov pa so pridobili tudi osnovna znanja iz krvodajalstva, podjetništva in davčnega opismenjevanja.


V sklopu tedna OIV so potekale tudi druge dejavnosti in ekskurzije:
- športni dan
- zdravniški pregled za dijake 1. letnikov
- osnove tehnik debate za dijake 1. letnikov
- filmski festival Students cuts za dijake 3. letnikov
- srečanje z ravnateljem za dijake 3. letnikov
- ekskurzije:  Romanika in gotika v Prekmurju (1. letnik)
                    Stara Gora - Sveti Jurij ob Ščavnici (2. letnik)
                    Zagreb (3. letnik)

Del vsebin so izvedli zunanji sodelujoči: Zdravstveni dom Ljutomer, Rdeči križ OZ Ljutomer, Avtošola Alma, Policijska postaja Ljutomer, Zavod ZIP, DURS, FERI Maribor, Jovica Petković, gostujoči učitelji - udeleženci mednarodnega debatnega vikenda, predstavniki veleposlaništva ZDA v Sloveniji. Drugi del vsebin pa so izvedli učitelji iz GFML.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine