fbpx

Novice

Kakšno Evropsko unijo si želimo državljani?

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer je skupaj z Vlado Republike Slovenije in Občino Ljutomer soorganizirala posvet o prihodnosti Evropske unije. V okviru tega so imeli GFML-jevci priložnost povedati, kaj od nje pričakujejo.

Poleg že omenjenih ljutomerskih »bodočih intelektualcev« in občanov so se posvetovanja udeležili tudi mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer, Niko Miholič, podžupan Občine Ljutomer, dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, generalna direktorica za turizem na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Helena Cvikl ter vodja korporativnega PR Slovenske turistične organizacije, Livija Kovač Kostantinovič. Institucijo EU je zastopala Manja Toplak, vodja Pisarne Evropskega parlamenta.

Tema posvetovanja je bila skupna kmetijska politika EU z vidika priložnosti in izzivov, ki se za mlade pojavljajo v lokalnih okoljih. Predvsem je bilo izpostavljeno vprašanje, kakšno prihodnost zagotavlja in bi morala zagotavljati kmetijska politika mladim, da se po izobraževanju vrnejo, prevzamejo družinsko kmetijo in jo razvijajo z dodatnimi dejavnostmi na področju turizma, obrti ali podjetništva.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine