fbpx

Novice

Danes se je v prleški prestolnici pričel 13. mednarodni debatni turnir, ki ga skupaj pripravljata Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) in ZIP, zavod za kulturo dialoga Slovenija. Otvoritvene slovesnosti v Domu kulture Ljutomer se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.
»Ker sem jaz prišel poslušat vas in ne vi mene, bi rad dal samo za pokušino dve moji ugotovitvi iz četrt stoletne politične prakse debatiranja. Najprej, verjetno na presenečenje nekaterih, mogoče celo večine, ne verjamem, da obstajajo dobri in slabi govorniki. Obstajajo iskreni in neiskreni govorniki. V svoji karieri sem imel priložnost poslušati veliko ljudi, ki so bili zelo nerodni pri svojem izražanju, vendar so govorili s tako izrazito strastjo, da so tako dali vedeti, da verjamejo v svoje besede, da so pustili name poseben vtis,« je med drugim dejal predsednik Pahor.
Po otvoritvi je predsednik Pahor opravil pogovor s slovenskimi debaterji in mentorji, v županatu mestne hiše v Ljutomeru ga sprejela ljutomerska županja Olga Karba, v prostorih ljutomerske gimnazije pa je prisostvoval tudi eni izmed debat.
Letošnjega mednarodnega debatnega turnirja v Ljutomeru se udeležuje preko 200 dijakov, sodnikov in spremljevalcev iz petnajstih držav. V debati sodeluje več kot 50 timov, nekateri izmed teh sodelujočih timov bodo zastopali svoje države tudi na letošnjem svetovnem srednješolskem debatnem tekmovanju v Singapurju. Finale letošnjega, 13. mednarodnega debatnega turnirja v Ljutomeru bo v soboto, 7. marca s pričetkom ob 16. uri v Domu kulture Ljutomer.

foto gfm media

Izjava predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja med obiskom:

{vimeo}https://vimeo.com/121387735{/vimeo}

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine