fbpx

Novice

19. oktobra je na Prvi gimnaziji Maribor potekal prvi srednješolski debatni turnir v tem šolskem letu. Tekmovanja se je udeležilo 50 ekip iz celotne Slovenije, ki so debatirale v slovenskem in angleškem jeziku.

Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer je zastopalo 18 dijakov s štirimi ekipami na slovenskem delu turnirja in dvema na angleškem. Debatirali so na vnaprej pripravljeno trditev o tem, da bi Evropski parlament moral uvesti kvote za mlade po vzgledu kvot za ženske, ter na impromptu o trditvi, da starši ne bi smeli uporabljati tehnologije za nadzor otrok.

V finale slovenskega dela turnirja sta se uvrstili ekipi Lotmerk A in Lotmerk B.

Po zanimivi debati je slavila ekipa Lotmerk B v sestavi Nine Jakob, Jakoba Idiča in Lare Svenšek. Drugo mesto so ekipno zasedli: Tamara Kolerič, Domen Bogdan in Lara Bohar. Na angleškem delu turnirja je ekipa GFML A v sestavi Line Horvat, Teje Sapač in Timoteja Pukšiča zasedla 8. mesto in ekipa GFML B v sestavi Martina Norčiča, Pie Zupančič in Zale Gorjak 13. mesto.

Med deset najboljših govorcev turnirja v slovenskem delu so se uvrstili: Tamara Kolerič (3. mesto), Domen Bogdan (4. mesto), Lara Svenšek (8. mesto) in Nina Jakob (10. mesto).

 

»Aktivnost se izvaja v okviru projekta RaST, ki ga vodi II. gimnazija Maribor in financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada«

rast

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine