fbpx

Novice

V Budimpešti se je med 26. 9. in 1. 10. 2019 odvijalo 5. regionalno MEP srečanje. Tudi sama sem dobila priložnost, da sem se lahko udeležila tega dogodka, za kar sem zelo hvaležna.

Prvi dan se je pričel z govori predsednikov delegacij, ki so predstavili sebe, svojo državo in njene predstavnike (delegate). Temu so sledili sestanki komitejev, na enem izmed teh sem sodelovala tudi sama, in sicer pri komiteju FEMM, naša tema pa je bila Družinsko nasilje. Ti sestanki so potekali dva dni, in sicer smo si najprej izpisali ''IC-je'' ali ''introductory clauses'', v katerih smo razložili, kaj je težava, in kasneje ''OC-je'' oziroma ''operative clauses'', v katerih smo izpisali rešitve za te težave. V naši resoluciji smo zbrali vse "OC-je" in jih predstavili predsednikom MEP-a ter drugim delegacijam na sestanku, ki se je imenoval ''General assembly''. Tam smo lahko zastavljali vprašanja drugim komitejem, ki so imeli teme kot na primer: Razvoj in vključevanje Balkana, Etnične manjšine in družbena mobilnost ter Pripravljenost pred napadom z JRKB-orožjem. Ob koncu vsake resolucije smo glasovali, ali bi bila sprejeta ali ne. Sprejete so bile štiri od šestih resolucij.

Ves dogodek je bil izredno zanimiv in vsak dan sem se naučila nekaj novega. Razvijati in povedati svoje misli v angleščini je bilo zahtevno, vendar ob koncu dneva tudi vredno vsake minute. Možnost, da podamo svoje mnenje na kakršnokoli temo, je bilo zelo zadovoljujoče. Sama izkušnja je bila neprecenljiva in z veseljem bi se še udeležila kakšnega MEP-a v prihodnosti.

Vita Stolnik, 3.c

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine