fbpx

Novice

Enajst dijakinj predšolske vzgoje, ki konec oktobra potujejo na mobilnost v nemško mesto Paderborn, se je srečalo s projektno partnerico Kerstin Abel, ki zastopa organizacijo Kolping. Abelova bo skupaj z učiteljico spremljevalko skrbela za dijakinje v času njihovega dvotedenskega bivanja v Paderbornu, prav tako jim bo pomagala pri vključevanju v nemške vrtce.
Na srečanju so dijakinje pridobile pomembne informacije o kraju, kjer bodo bivale. Veliko so izvedele tudi o vrtcih, v katerih bodo opravljale delovno prakso. Dobile so informacije o tem, kako se pripraviti na mobilnost, kako naj bodo oblečene na delovni praksi, kako bodo potekali njihovi dnevi v vrtcih in kaj vrtci pričakujejo od njih. Predvsem jih je razveselila novica, da se otroci že veselijo njihovega obiska, saj so jim vzgojitelji povedali, da pridejo k njim dekleta, ki se bodo z njimi igrala, jim brala pravljice ter jih naučila kaj novega. S projektno partnerico so govorile tudi o možnostih preživljanja prostega časa, saj bodo vikendi namenjeni raziskovanju Paderborna in mest v njegovi okolici.
Delovni sestanek je potekal v nemškem jeziku, tako da so se dekleta že urila v komunikaciji v tujem jeziku. Po sestanku so dijakinje veliko bolj sproščene in se že veselijo odhoda v tujino.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine