fbpx

Novice

Razkriva neslišni šepet panonske ravnice ... Dušan Šarotar
Razkriva skrivnostna močvirja in šepet prednikov ... Vlado Žabot
Razkriva čudoviti svet pravljic ... Tilka Jamnik

V sklopu vsakoletnega srečanja mladinskih pisateljev Oko besede 2019, ki poteka v Murski Soboti, so našo šolo obiskali trije literarni ustvarjalci. Dijakinje, dijaki, profesorice in profesorji smo imeli čudovito priložnost, da smo se srečali s priznanimi ustvarjalci: Tilko Jamnik, Dušanom Šarotarjem in Vladom Žabotom. V pogovoru z njimi smo se ustavili ob vprašanjih, zakaj pisati; zakaj brati, zakaj ohraniti jezik, smo Slovenci res čudež ... Zakaj brati tudi zahtevno literaturo? Vlado Žabot je odgovoril: "Ne pišem osnovnih seštevanj in odštevanj."
Druženje z ustvarjalci nas je vzpodbudilo k ustvarjalnosti, k spoznavanju samega sebe. Družbeni sistemi so propadli, jezik je ostal, poezija je bila tista, ki je znala govoriti tudi v znanosti, znala je komunicirati. Ohranili smo neko notranjo moč. Čestitke ustvarjalcem.
Irena Štuhec, prof. slov. in soc. na GFML je povedala: "Veseli smo, da nas v okviru Očesa besede obiščejo izbrani ustvarjalci, saj tako mladi v živo spoznajo, kako bogati so dejansko ti avtorji, v izražanju, vzpodbudi, mišljenju; to je nadgradnja jezika, to je za tiste, ki hočejo nekaj več ..."

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine