fbpx

Novice

Zadnji teden poletnih počitnic smo maturantje izkoristili za še zadnji oddih pred najbolj napornim in stresnim šolskim letom v srednji šoli. Odpravili smo se na maturantsko ekskurzijo. Tradicionalno smo potovali po Grčiji.
Pot smo začeli v Ljutomeru, od koder smo se odpravili proti ljubljanskemu letališču. Od tam je naše letalo poletelo proti Zakintosu, grškemu otoku, ki slovi po neskončnih peščenih plažah pa tudi znameniti ulici Laganas, kjer ti zabava do jutranjih ur ne uide.
Že prvi večer so organizatorji za nas pripravili tematsko zabavo – toga party. Prelevili smo se v grške bogove in boginje ter se preoblečeni v čisto prave toge zabavili v bližnjem Rescue klubu. Naslednje dopoldne smo se nekateri bolj drugi manj utrujeni odpeljali na drugi konec otoka v skrivnostni Zaliv tihotapcev – plažo, skrito med visoke skale, ki je dostopna le iz morske strani. Po celem popoldnevu poležavanja, kopanja in animacijskih iger smo se dokaj spočiti odpravili nazaj proti Laganasu, saj nas je zvečer čakala druga tematska zabava, Red love party, na kateri smo se vsi oblečeni v barvo ljubezni tokrat zabavali v diskoteki Sizzle. Spet smo izkoristili noč in ob glasbi našega DJ-ja plesali vse do jutra, ko smo odrinili proti Banana beachu – neskončni peščeni plaži na jugu otoka Zakintos. Imeli smo čas za oddih in kopanje, manjkala pa niso niti tekmovanja v odbojki, vlečenju vrvi in izdelovanju skulptur iz peska. Zvečer nas je čakala še zadnja zabava v diskoteki, tokrat je bil na vrsti grafik party, kjer smo bele majice drug drugemu okrasili s podpisi ali sporočilci. S tem se je prvi del našega maturantskega izleta končal. Odpravili smo se do mesta Zakintos, od koder nas je ladja odpeljala do polotoka Peleponez. V soboto smo prespali v bližini Patrasa, v nedeljo pa je bil dan poln ogledov največjih zgodovinskih znamenitosti v Grčiji. Ogledali smo si Olimpijo – prizorišče antičnih olimpijskih iger, sprehodili smo se po poteh mikenske civilizacije, prisluhnili kratkemu odlomku iz Hamleta v znamenitem Epidavrovem gledališču ter prečkali ozek Korintski prekop, ki povezuje Jonsko in Egejsko morje. Zvečer nas je na plaži ob hotelu čakal še Lubenica party, kjer smo izrezljali lubenice v zanimive oblike.
Predzadnji dan smo si ogledali še Akropolo, od koder smo se lahko razgledali po celotnih Atenah, ter se mudili po tlakovanih ulicah soseske Plaka.
V torek dopoldne smo v mestu kupili še zadnje spominke in pojedli še zadnji gyros ter se tako poslovili od Grčije, od koder smo domov prinesli ogromno dogodivščin in spominov, ki si jih bomo zapomnili za vselej.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine