fbpx

Novice

O umetniški intervenciji, ki je potekala v okviru projekta RecPlast, smo že poročali. Za dijake pri izbirnem predmetu ITS naravoslovje pa je bila isti dan organizirana ekskurzija, na kateri so z delavnicami na Fakulteti za strojništvo v Mariboru in na obisku podjetja Plastika Skaza v Velenju spoznavali problematiko odpadne plastike, primerjali bioosnovano in biorazgradljivo plastiko, spoznavali možne načine recikliranja, pomen zmanjševanja odpadkov in raznolikost plastičnih materialov.

Na fakulteti so študentje, vključeni v projekt, pripravili šest postaj z različnimi poskusi (Lastnosti in hitri testi za plastične materiale; Priprava in karakterizacija plastike; Biorazgradljivost plastičnih materialov; Priprava kompozitnih materialov iz odpadne plastike – Filtri s perjem; Predstavitev mehanske in kemijske razgradnje plastike; Ponovna uporaba polimerov kemijske razgradnje plastike za pripravo nanovlaken s tehniko elektropredenja), ki so jih dijaki opravljali samostojno.

Posebej zanimiv je bil ogled podjetja Plastika Skaza, ki je trajnostno naravnano podjetje z izjemnimi rezultati. Sodelujoči dijaki so tako dobili priložnosti za spodbujanje mnogih kompetenc, potrebnih za kakovostno življenje ter konstruktivno prispevanje k skupnemu dobremu.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine