fbpx

Novice

Že več kot 20 let na GFML šolsko leto zaključujemo s kulturnim maratonom. Letošnji se je začel v četrtek, 20. junija, z ogledom celovečernega filma Oto, katerega režiser in scenarist je bivši dijak naše šole Vasja Rovšnik. Avtor filma je uvodoma predstavil film in med občinstvom požel bučen aplavz. V popoldanskem času se je skupina dijakov skupaj z mentorjem dr. Simonom Ülenom odpravila na Goričko, natančneje v Markovce, kjer so se nastanili v tamkajšnjem mladinskem centru Peterlougu. Namen njihovega obiska je bilo astronomsko opazovanje ter raziskovanje okolice.

V petek dopoldne, 21. junija, so se dijaki vključili v več kot 30 različnih delavnic. Izbirali so med dvema kratkima ali eno dolgo. Večno delavnic so pripravili zaposleni skupaj z dijaki. Tako kot v preteklosti smo tudi letos v goste povabili zunanje ustvarjalce. V Večgeneracijskem centru so dijaki skupaj z umetnikoma ustvarjali mandalo in všivali besede ter citate. Znana slovenska DJ-ka Carmen Levovnik, z umetniškim imenom Trick-C, je pripravila DJ delavnico. Ljubitelji gledališča pa so prišli na svoje, saj so lahko sodelovali s priznanimi uličnimi gledališčniki Društva Ane Monro in jo marsikatero zagodli tudi naključnim opazovalcem po Ljutomeru. V popoldanskem času so dijaki pod mentorstvom zaposlenih podjetja Sodexo pripravili kosilo. Sledile so predstavitve posameznih razredov. Najbolj so tričlansko žirijo prepričali dijaki 2. b skupaj z razrednikom. Predstavili so modno kolekcijo GFML, ki je obsegala od GFML puloverjev, kreacijo iz testov, plonk listkov, testov, računov za navihančke, v posebno kreacijo pa je bil oblečen tudi razrednik.

Kulturni maraton se je zaključil zadnji dan pouka, ko je bila izvedena Zaključna akademija in šolska proslava ob dnevu državnosti. Na prireditvi je bil prikazan celoletni utrip dogajanja na šoli, posebej pa so bili izpostavljeni tisti posamezniki in dogodki, ki so najbolj zaznamovali iztekajoče se šolsko leto.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine