fbpx

Novice

Francoska jezikovna diploma (DELF – Diplôme d'études en langue française) je odlična popotnica do uspešne kariere tako pri nas kot v tujini, saj je mednarodno priznana ter velja vso življenje. Dijakom GFML od šolskega leta 2015/2016 ponujamo možnost, da se pripravljajo na ta zahteven izpit.
V tem šolskem letu sta se za DELF stopnje B1 (slovenski maturitetni nivo) odločili dve kandidatki, in sicer Laura Broder Vogrinčič, 4. d, in Kristina Žižek, 4. b. Priprave so potekale na naši šoli delno v okviru pouka, namenjenega vsem dijakom, deloma pa tudi izven pouka, in sicer ob dogovorjenih dopoldnevih čez vikend. Predvsem priprave ob vikendih so potekale v intenzivnem, a hkrati tudi sproščenem vzdušju, saj njihovega dela niso motili šolski zvonec, menjavanje učilnic ter vsakodnevni hrup na šoli. Pri pripravah na izpit sta se dijakinji urili v pisanju sestavkov, bralnem razumevanju, razumevanju slušnih posnetkov ter ustnem sporočanju.
Izpit je bil izpeljan pod okriljem Francoskega inštituta Ljubljana, v mesecu aprilu 2019. Slovenski dijaki so ga lahko opravljali na dveh lokacijah – na Francoskem inštitutu v Ljubljani ter na II. gimnaziji v Mariboru. Naši kandidatki sta ga opravljali v Mariboru. Potekal je v dveh delih: najprej sta se preizkusili v slušnem in bralnem razumevanju ter pisnem sporočanju, teden dni kasneje pa še v ustnem sporočanju. Obe sta bili uspešni.

Iskrene čestitke! FELICITATIONS!

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine