fbpx

Novice

Kdo bi bil primernejši gost za dijake umetniške gimnazije, smer gledališče in film, kot eden naših najboljši režiserjev ta hip?
"Rok Biček je z Razrednim sovražnikom posnel enega izmed najboljših slovenskih filmov vseh časov – zdaj, z Družino, je posnel še enega izmed najboljših slovenskih filmov," je v Mladini zapisal filmski kritik Marcel Štefančič.
Za dijake smo konec maja pripravili pristno izkušnjo ogleda in analize filma v kinodvorani, ki se v poplavi sodobnih medijev in naprav vse bolj izgublja. Dijaki umetniške gimnazije so si ogledali dokumentarni film Družina, v katerem je Rok Biček deset let beležil življenje mladeniča, ki je odraščal v zelo neobičajni družini. Film je prejel glavno nagrado na Tednu kritike v Locarnu in vesno za najboljši celovečerec v Portorožu. Sledil je pogovor z avtorjem filma, ki je dijakom približal odlično filmsko zgodbo. Vprašanja o videnem dokumentarcu, Bičkovem prvencu Razredni sovražnik, njegovem aktualnem ustvarjanju, študiju in še čem so kar vrela iz dijakov, tako je bila predvideni dobra ura prekratka za vse, kar jih je zanimalo. Zato je Rok v sproščenem klepetu po končanem pogovoru s tistimi najbolj vedoželjnim z veseljem delil še kakšno izkušnjo.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Radijske oddaje

Zadnje publikacije