fbpx

Novice

Program umetniške gimnazije na naši šoli obiskuje skoraj 60 dijakov 1. in 2. letnika, ki se urijo tako na gledališkem kot filmskem področju. Dijaki so se v posameznem razredu razdelili v dve skupini in prva se je predstavila že sredi aprila.

Drug del dijaškega ustvarjanja pa so predstavili sredi maja, ko so v dobrih dveh urah prepletli glasbeno, gledališko in filmsko ustvarjalnost ter navdušili zbrano občinstvo. Za ogrevanje so poskrbeli dijaki prvega letnika z glasbenim uvodom in impro točkama. Sledila je Molierjeva ljubezenska drama Psiha, katere režijo je prevzela dijakinja Larisa Šek. Lepota mlade Psihe je hitro pritegnila pozornost vseh, ki so jo zagledali. Postala je grožnja sami Veneri, ki pa se s tem ni mogla sprijazniti. Zato je svojemu sinu Amorju naročila, da se je znebi. A ko se ji je približal, se je vanjo zaljubil ter se prvič v življenju uprl svoji materi.

Gledalci so poklon igralcev pospremili s stoječimi ovacijami, a zaključne produkcije z naslovom Pod reflektorjem še ni bilo konec. Sledila je projekcija kratkega filma Prekmurje je zakon!, ki je nastal v sklopu delavnic fotografija in film ob praznovanju 100. obletnice, odkar se je Prekmurje priključilo matičnemu narodu. In potem smo bili priča ekskluzivni premieri videospota, ki so ga ustvarili dijaki na pobudo prleške rock skupine Dežurni krivci za njihov nov singl Zadnji Vlak.

Na koncu so obiskovalce povabili v galerijo Anteja Trstenjaka na ogled fotozgodb, ki so jih sestavili dijaki 1. u in letos pri tem dobili pomoč pravih mojstrov tega poklica. V okviru projekta SKUM sta se jim pridružila Romana Zajec iz zavoda Apis in profesionalni fotograf ter ustvarjalec številnih fotozgodb Luka Dakskobler. Z ogledom odličnih, tematsko bogatih in zahtevnih fotozgodb se je tudi zaključil večer, ki je navdušil in kulturno obogatil slehernega obiskovalca.

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine