fbpx

Novice

Dijaki prvih letnikov so svoje zgodovinsko in geografsko znanje poglabljali na terenu. Odpravili smo se v Krapino v muzej neandertalcev, v katerem smo se sprehodili skozi zgodovino zemlje od njenega nastanka pa do današnjih dni. Veliko pozornosti smo posvetili tistemu delu muzeja, ki prikaže razvoj človeka. Dijake je pritegnila moderna zasnova muzejske postavitve. Preizkusili so vse interaktivne možnosti in pri tem spoznali življenje in verovanje v neolitiku.

Drugi del ekskurzije pa je bil povezan z antično zgodovino. Obiskali smo III. mitrej, ki je največji primer Mitrovega templja v srednji Evropi in se v njem seznanili z značilnostmi mitraizma ter si ogledali ostanke, ki so danes predstavljeni na mestu same najdbe. Arheologinja nam je predstavila tudi izgled antične Petovione, potek rimske ceste, ki je vodila mimo samega mitreja, in opisala tudi svoje izkušnje pri odkopavanju ene od rimskih vil v neposredni bližini.

Ekskurzija je poleg bogate vsebine pomembna tudi za oblikovanje pozitivnega odnosa dijakov do naravne in kulturne dediščine.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine