fbpx

Novice

Namen ekodneva, ki je pred velikonočnimi prazniki potekal na naši šoli, je bil dvigniti ozaveščenost o pomembnosti planetu prijaznega načina življenja ter okrepiti zavedanje, da lahko kot posamezniki veliko naredimo za naš planet. Dan je zaznamovalo več različnih akcij in dejavnosti. Že tradicionalno smo zbirali star papir, letos prvič tudi baterije, sijalke in manjše elektronske naprave. Ekodan je popestrila ekipa E-transformerja, ki je v svojem tovornjaku predstavila pomembnost pravilnega odlaganja elektronskih naprav ter zanimiva dejstva o porabi in predelavi smeti. Ogledati si je bilo moč tudi razstavljene vsakdanje elektronske naprave. Spoznali smo, da se v notranjosti teh naprav skriva veliko nevarnih snovi. Nekateri dijaki so ob tem zavihali rokave in počistili okolico šole. Da bi dijake ozavestili, kako naše življenje zaznamujejo elektronske naprave, je potekala akcija “dan brez mobilnega telefona”. Sodelovanje v vseh aktivnostih so na prinašale ali odnašale točke v medrazrednem tekmovanju za NAJ razred, ki na šoli poteka celo šolsko leto.

Za visoko uvrstitev razreda je bilo potrebno sodelovati v vseh akcijah in to je najbolje uspelo dijakom 2. a, ki so zbrali največ papirja in elektronskih naprav ter tudi veliko baterij in si niso prislužili nobenih kazenskih točk. Drugo mesto so zasedli dijaki 3. b z največ zbranimi baterijami, tretji so bili zelo zagnani dijaki 1. b. Sledijo 1. a, 2. b, 1. u in 1. v, 2. v, 3. d in 3. va ter ostali.

Na GFML se zavedamo, da že v mladih letih poosebljamo vrednote “eko” življenjskega sloga, kajti poskrbeti moramo tako za svoje zdravje kot tudi za naš planet. Do narave se moramo obnašati spoštljivo in ceniti to, kar nam nudi. Le-tako bodo tudi generacije za nami uživale v zdravi naravi. Poudarili smo, da lahko naredimo veliko tudi na individualni ravni, in sicer tako, da zmanjšamo količino odpadkov in jih pravilno odlagamo ter po pameti uporabljamo elektronske naprave.

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine