fbpx

Novice

Na drugi del izmenjave z dunajsko Uršulinsko gimnazijo se je odpravila že 6. generacija GFML-jevcev. Dijaki 3. a so jeseni, na začetku oktobra, najprej gostili dijake in profesorje z Dunaja in jim razkazali našo čudovito pokrajino ob Muri. Skovala so se prijateljstva, ki so se sedaj, v drugem delu izmenjave še utrdila.15 dijakov se je na začetku aprila odpravilo na Dunaj, kjer so jih dijaki tamkajšnje gimnazije toplo sprejeli. Skupna pot po kosilu se je nato nadaljevala s podzemno železnico v zabaviščni park Prater. Tam so dijaki lahko "flanirali" (avstrijski izraz za sprehajanje) po uličicah med stojnicami, drznejši pa so se povzpeli na vlakec smrti (Achterbahn) ali pa vratolomno črno Mambo (Black Mamba). V Praterju je obvezno, da popiješ eno kavo, Wiener Melange, torej podaljšano kavo s stepeno smetano.

V petek so se naši dijaki preizkusili pri pouku psihologije in se izvrstno odrezali pri delu v skupinah, o aktivnostih so nato tudi poročali, seveda v nemščini. Sledilo je zelo informativno predavanje na temo volitev poslancev v Evropski parlament, kjer so se avstrijski poslanci predstavili tamkajšnjim dijakom in odgovarjali na njihova preštevilna vprašanja o prihodnosti Evropske unije. Popoldan je bil namenjam ogledu mesta, uporaba tramvaja in podzemne je postala za naše GFML-jevce že mačji kašelj oziroma ein Kinderspiel. Tehnični muzej je bil dobrodošlo razvedrilo za popoldanske ure, saj so si v njem lahko ogledali vse od lokomotive do šivanke.

Pri večernem druženju je bilo moč slišati zanimive kombinacije našega narečja, pomešanega z dunajskim pogovornim jezikom. Vse lepo se konča in v soboto dopoldne so se dijaki 3. a težkega srca in zaspanih oči poslovili od dunajskih gostiteljev ter se varno vrnili domov, polni izkušenj, predvsem pa nemškega besedišča.

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine