fbpx

Novice

Debatna sezona srednješolske debate se je na začetku aprila zaključila z državnim prvenstvom na Gimnaziji Ledina v Ljubljani. Tekmovalo je 13 srednjih šol s 25 ekipami, med njimi so bile tudi štiri ekipe z GFML, ki se po prvenstvu lahko pohvalijo z državnim prvakom posameznikom v debatiranju. To je postal dijak 2. letnika GFML – Timotej Pukšič.

Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer so zastopali Lotmerk A (Vanja Vogrinec, Urška Filipič, Mia Hozjan), Lotmerk B (Timotej Pukšič, Lina Horvat, Ajda Kuhar), Lotmerk Tangaryen (Jan Dlouhy, Martin Norčič, Teja Sapač) in Lotmerk Stark (Lara Bohar, Domen Bogdan, Ana Dresler). Med sodniki so bili profesorica in mentorica debate, Liana Miholič, ter bivše debaterke GFML Helena Beznec, Betka Perc in Lora Gržin.

Proti številčni konkurenci so dijaki GFML v treh krogih debatirali na trditev: Za zaščito turističnih krajev in znamenitosti bi morali uvesti turistične kvote. Trditev, za katero so izvedeli šele eno uro pred samo debato, se je glasila: Zagovorniki boja proti klimatskim spremembam bi morali sprejeti odločitev, da ne bodo imeli otrok.

Razglasitev, ki so se je vsi razveselili, je bila, da je najboljši debatni govorec v državi GFML-jevec Timotej Pukšič. Odlično pa je svojo srednješolsko debatno kariero zaključila tudi Meta Štuhec, ki si je prislužila bronasto priznanje.

V veliki finale sta se uvrstili ekipa Druge Gimnazije Maribor in ekipa Gimnazije Bežigrad, kjer je slavila slednja. Ekipa Lotmerk B je prejela priznanje za odlično 5. mesto.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine