fbpx

Novice

Kratko zgodbo Edgarja Alana Poeja Maska rdeče smrti prestavimo v današnji čas in si postavimo vprašanje, kaj je kuga današnjega časa, kaj razkraja, ubija, uničuje tudi današnjo družbo.
Revščina, nasilje, neenakost, razslojenost družbe? So to številne odvisnosti, s katerimi se srečujemo; pa ne zgolj odvisnost od prepovedanih drog, alkohola, nikotina ali kave, temveč tudi odvisnost od interneta, telefona oziroma spletnih socialnih omrežij, odvisnost od potrošništva oziroma kapitalizma in posledično razčlovečenost in odtujenost v medsebojnih odnosih? Potrkamo na lastno in družbeno vest in se vprašamo, kako bi moralo biti, kako bi bilo prav, je morda že prepozno, je še čas, da naredimo spremembo v sebi, pri drugih, v družbi, pri vseh. S karakternimi upodobitvami ključnih likov in simboličnimi kostumi ter stopnjevano dramatičnostjo igre bi želeli potrkati tudi na vest gledalcev in celotne družbe, da bi se zamislili in bi morda vsak pri sebi naredil vsaj droben korak v pravo smer.
Dijaki splošnega programa gimnazije so  bili v gledališki performans vključeni v vseh fazah nastajanja, od pisanja scenarija, režije, kostumografije, scenografije, igre, glasbe luči in tudi v oblikovanje plakata ter samo promocijo projekta. Delo so uspešno uprizorili na odru ljutomerskega kulturnega doma. 

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine