fbpx

Novice


Z namenom, da bi dijaki predšolske vzgoje spoznali tudi alternativne vzgojne pristope v vrtcih, smo se odpravili v Maribor na ogled Montessori in Waldorfskega vrtca. Dijaki so si lahko ogledali njune prostore, se kot opazovalci udeležili dejavnosti, ki so potekale v oddelkih, in se na koncu  pogovorili še z vodjo vrtca o značilnostih posameznega programa. Tako so dobili odgovore na vprašanja o zasnovi vrtcev, hkrati pa so lahko primerjali oba zasebna vrtca z javnimi vrtci, v katerih sami opravljajo praktično izobraževanje. 
Ogledu vrtcev je sledil obisk waldorfske osnovne šole, kjer nam je ravnatelj predstavil vzgojno-izobraževalni proces učencev.
Na koncu jih je pot vodila v nekdanji minoritski samostan, kjer domuje lutkovno gledališče. Predstavnica gledališča jim je predstavila različne vrste lutk, jim razkazala prostore, predstavila način izdelave lutk ter jih popeljala v delavnico, v kateri so se dijaki lahko preizkusili v izdelavi lutke. Za dijake 3. letnika je bil ta del še posebej zanimiv, saj v tem šolskem letu tudi sami pripravljajo lutkovno igrico za otroke.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine