fbpx

Novice

Deset dijakinj programa predšolska vzgoja od 2. do 4. letnika se je v okviru projekta Erasmus+ KA1 udeležilo praktičnega usposabljanja v Angliji, v mestu Leeds. Prakso so opravljale v angleških vrtcih, ki se zelo razlikujejo od slovenskih. Udeleženke so tako v dveh tednih spoznavale, kako poteka delo vzgojiteljev, kaj so posebnosti angleških vrtcev, kako vzgojitelji spremljajo razvoj otrok ter tudi kakšne metode dela uporabljajo pri delu z otroki iz drugačnih kulturnih okolij, katerih materni jezik ni angleščina. Posebnost angleških vrtcev je zagotovo ta, da je en vzgojitelj odgovoren za manj otrok in ima tako npr. lahko samo tri otroke, ki so stari od enega do dveh let oz. največ osem otrok, ki so stari štiri leta. Prav tako je lahko v enem prostoru tudi več kot 40 otrok različnih starosti in zaradi tega tudi veliko večje število vzgojiteljev.
Dijakinje so v prostem času spoznavale in raziskovale mesto Leeds in njegove muzeje ter spoznavale kulturo in način življenja v Angliji, saj so živele pri angleških družinah. Z vlakom so se podale na ekskurzijo v mesto York, kjer so se preizkusile v pripravi čokoladnih lizik v Čokoladnici ter obiskale Leeds Trinity University, kjer študira naša bivša dijakinja Sarah Smith. Na delavnici znakovnega jezika, ki jo je izvedla projektna partnerica Mojca Polak Williams, so se seznanile tudi z znakovnim jezikom in se naučile 30 osnovnih znakov, ki jih uporabljajo vzgojitelji v angleških vrtcih. Prav tako so se naučile peti dve angleški pesmi z znaki.
Dva tedna sta zelo hitro minila in slovo je bilo težko, saj so se dijakinje zelo navezale na člane družin gostiteljic. Prav tako so tekle solze v vrtcih, saj so se zelo navezale na otroke iz svojih skupin. Domov so se vrnile polne lepih vtisov in spominov ter upajo, da bodo še kdaj obiskale Leeds in svoje "družine".

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine