fbpx

Novice

Trije dijaki programa predšolska vzgoja, ki so lanskega oktobra v okviru projekta Erasmus+ KA1: JeZNAK opravljali praktično usposabljanje v angleških vrtcih v mestu Leeds, so potek mobilnosti predstavili izbranim dijakom III. gimnazije Maribor, ki se na mobilnost v to angleško mesto odpravljajo oktobra 2018. Dijakom so se na srečanju pridružile tudi tri profesorice, ki so spremljale naše dijake v Angliji.
GFML-jevci so sovrstnikom opisali svoje izkušnje, ki so jih doživeli v dveh tednih bivanja v Angliji. Predstavili so jim mesto Leeds in življenje v tem velikem mestu, na kaj naj bodo pozorni. Prav tako so spregovorili o angleških vrtcih, ki se zelo razlikujejo od slovenskih, o delu vzgojitelja v teh vrtcih in o pričakovanjih angleških vzgojiteljev od dijakov, ki pridejo tja na praktično usposabljanje z delom. Pokazali so jim nekaj izdelkov, ki so jih naredili z otroki in jim pokazali primer zapisa dnevnika dela. Z dijaki so delili tudi izkušnje, kako je dva tedna bivati pri angleških družinah, kako so jih le-te sprejele, kaj vse so z njimi doživeli. Ob koncu so predstavili še znakovni jezik za malčke, ki se v angleških vrtcih uporablja in katerega so dijaki v okviru projekta usvajali. Tako so jim predstavili dve pesmi z znakovnim jezikom.
Predstavitev smo zaključili ob neformalnem druženju, kjer so lahko dijaki III. gimnazije Maribor gostom postavili dodatna vprašanja.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine