fbpx

Novice

V okviru pilotnega projekta z naslovom Evropskim volitvam naproti: Evropski državljani, pogovorimo se! je na GFML potekala razprava o pristojnostih EU in njenem vplivu na naše življenje.
To je bil prvi od treh dogodkov, ki jih v transnacionalnem partnerstvu pripravljajo Informacijske točke Europe Direct Pomurje, Čakovec in Steiermark.
Razpravi na naši gimnaziji bosta sledili še prireditvi na Hrvaškem in v Avstriji, pri čemer vsak dogodek predstavlja nadgradnjo preteklega. Na vseh treh dogodkih bodo prisotni isti udeleženci, katerih jedro predstavljajo mladi iz omenjenih držav.
Uvodnim delavnicam, ki sta jih izvedla profesorja GFML, je sledila osrednja razprava s tremi gosti. Dogodek so obiskali Zoran Stančič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, Rima Joujou Deljkić, vodja medijskega oddelka na Predstavništvu Evropske komisije na Hrvaškem, in Marko Lovec, znanstveni sodelavec na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Gostje so z mladimi razpravljali o pristojnostih EU in njenem vplivu na njihova življenja. Spregovorili so tudi o demokratični legitimnosti povezave ter o tem, kako močno ta vpliva na nacionalno suverenost.

foto gfm media     video gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine