fbpx

Novice

Debatni klub GFML se je v Ivančni Gorici udeležil turnirja, na katerem je sodelovalo petnajst slovenskih srednjih šol ter ekipa hrvaškega Zagreba, katero so tvorili dijaki različnih šol.
Na turnirju so udeleženci debatirali na naslednje trditve: po  končanem študiju v tujini bi se vsi diplomiranci za določeno obdobje morali zaposliti v svoji domači  državi (THW require university students who study abroad to work in their country of origin for a number of years after graduation), glasba, ki poveličuje nasilje nad ženskami, bi morala biti prepovedana  (This House believes that music that glorifies violence against women should be banned) in ljudem, ki večkrat uporabijo sovražni govor v sporočilih na družabnih omrežjih, bi morali zapreti dostop do njihovih uporabniških računov (People who repeatetly  use hate speech on social media should loose the access to their accounts).

V sklopu slovenskega turnirja je nastopilo 25 ekip, prvo mesto pa je osvojila ekipa Lotmerk A, ki so jo pod mentorstvom Liane Miholič sestavljale dijakinje GFML Ula Litrop, Helena Beznec in Betka Perc. Ula Litrop je v konkurenci najboljših govorcev osvojila drugo, Betka Perc četrto, Helena Beznec pa peto mesto.

 

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine