fbpx

Novice

Projektu Šola ambasadorka EP smo dodali še en dogodek. Štirinajst dijakov 3. letnika je na povabilo evroposlanke Tanje Fajon obiskalo Evropski parlament v Strasbourgu. Kljub plenarni seji v parlamentu nas je prijazno sprejela in nam predstavila svoje delo. Ogledali smo si zgradbo parlamenta in prisostvovali uvodnemu govoru francoskega predsednika Emmanuela Macrona. Poudaril je evropsko demokracijo in suverenost ter pozval Evropejce, naj odločijo, kakšno Unijo želijo.

Dan prej smo se ustavili še v Svetu Evrope (Council of Europe). Spoznali smo, da je to mednarodna organizacija 43 držav sveta, ki se zavezujejo spoštovanju prava in človekovih pravic, in ni del institucij EU. Strokovni in zelo zanimiv obisk smo popestrili z ogledom starega mestnega jedra v Strasbourgu, na poti domov pa se ustavili še v nemškem Ulmu.

"Evropska demokracija je najboljša izbira ...", so odzvanjale Macronove besede, medtem ko smo se vračali domov. Na poti nas je ves čas spremljalo sonce. Ja, res je. Lahko smo srečni, da živimo tu, kjer smo. Mnogi nimajo svobode gibanja, govora, izražanja svoje vesti, temeljnih pravic, ki so nam samoumevne.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine