fbpx

Novice

GFML-jevci smo imeli čast spoznati evropsko komisarko Violeto Bulc. V sproščeni diskusiji smo dodobra spoznali in ponovili znanje o Evropski uniji, njenih ustanovnih članicah in statistikah slovenskega ter evropskega gospodarstva, ki javnosti niso dobro znane. Z aktivnim sodelovanjem smo si prislužili tudi nekaj praktičnih nagrad. Slovenska političarka nam je predstavila aktualne, nam že znane, projekte, kot so Erasmus+, Learn to move, move to learn in Evropska solidarnostna enota, ki spodbujajo mlade k premiku izven cone udobja in spoznavanju tujine.
Ker Bulčeva pokriva področje prometa in mobilnosti, smo spregovorili tudi o polemikah o drugem tiru, o avtomatiziranih in v prihodnosti tudi avtonomnih vozilih, trajnostnem razvoju in napredku tehnologije. Najbolj vizionarska ideja, ki jo je predstavila, je bila, da se želi še pred iztekom svojega mandata prepeljati od točke A do točke B z letečim avtomobilom. Poslušalce je ta misel sprva nasmejala, nato pa bila jasen pokazatelj, da se za velikimi premiki skrivajo nenavadne ideje.
Violeta Bulc je k nam pristopila sproščeno in nasmejano ter tako z nami delila drugačno sliko politične osebnosti. Enourno druženje smo zaključili z obujeno slovensko in evropsko zavednostjo, strinjali pa smo se tudi, da je povsod lepo, a doma najlepše.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine