fbpx

Novice

Z zaključno konferenco se zaključuje dvoletni projekt Erasmus+ JeZNAK, ki je 36 dijakom programa predšolska vzgoja omogočil, da so izkušnje in znanje pridobivali v vrtcih v Angliji, v mestu Leeds. Vsako leto je bilo 18 dijakom omogočeno, da so se za dva tedna odpravili v Anglijo, kjer so opravljali praktično usposabljanje z delom v tamkajšnjih vrtcih, spoznavali mesti Leeds in York ter se seznanili z drugo kulturo in se urili v sporazumevanju v angleškem jeziku. Prav tako so se sodelujoči v okviru projekta seznanili z znakovnim jezikom za malčke in usvojili kar nekaj osnovnih znakov ter se naučili peti pesmi, ob katerih so uporabljali znakovni jezik.
Na konferenci so dijaki zbranim predstavili svoje izkušnje, ki so si jih pridobili tekom mobilnosti, opisali razlike med slovenskimi in angleškimi vrtci, povedali, kako je potekalo delo v vrtcih, kako so se vključevali v novo okolje in zapeli tudi pesmi z znakovnim jezikom.
Konference se je udeležila tudi projektna partnerica iz Anglije, Mojca Polak Williams, ki je zbranim predstavila svoje mnenje o mobilnosti, svojo organizacijo Tiny Signers ter izkušnje, ki jih je doživela z našimi dijaki. Med drugim je povedala, da so se dijaki zelo hitro in dobro vključili v vrtce in družine, pri katerih so bivali, ter pustili trajen vtis. Dijake so pohvalili prav v vseh vrtcih in bodo zelo veseli, če bodo imeli tudi v bodoče možnost gostiti dijake GFML.  

foto gfm media     video gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine