fbpx

Novice

Na GFML  poleg obravnave z učnimi načrti predpisanih vsebin pomemben del časa namenimo tudi obveznim izbirnim vsebinam. Gre za vsebine, ki so pomembne za razvoj mladostnikove osebnosti, s poudarkom na razvijanju odgovornosti do sebe, okolja in skupnosti.
Dijaki posameznih letnikov so spoznavali različne tematske sklope:  
- 1. letnik: zdravje (zdrava in odgovorna spolnost, Rdeči križ),
- 2. letnik: varnost (prometna varnost, osebna varnost, prva pomoč, razvijanje samopodobe, zgodovina vinogradništva in vinarstva),
- 3. letnik: vseživljenjskost (državljanska kultura, obisk tujih učiteljev na GFML, vzgoja za mir, družino in nenasilje, medgeneracijsko sodelovanje, davčno opismenjevanje, zdrav način prehranjevanja, uporaba defibratorja).
V sklopu tedna OIV so potekali tudi športni dnevi (1., 2. in 3. letniki), zdravniški pregledi za dijake 1. letnikov, slednji so spoznali tudi osnove tehnik debate. Za dijake 3. letnikov je bila izvedena delavnica neodvisna filmska produkcija. Zanimive in programsko bogate so bile tudi ekskurzije Romanika in gotika v Prekmurju (1. letnik), Maribor (2. letnik) in Zagreb (3. letnik).
Določene vsebine so izvedli zunanji sodelujoči: Zdravstveni dom Ljutomer, Rdeči križ OE Ljutomer, Javna agencija Republike Slovenije za varnost v prometu, Avtošola Alma, Policijska postaja Ljutomer, Film Factory, Finančna uprava Republike Slovenije, Večgeneracijski center Pomurja, enota Ljutomer, gostujoči učitelji – udeleženci mednarodnega debatnega vikenda, Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vin Ljutomer, bivša dijaka Aljoša Kuzmanovski in Carmen Levovnik. 

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine