fbpx

Novice

Ekipa GMFL (Ula Litrop, Lora Gržin, Urška Filipič, Vanja Vogrinec, Nuša Pučko in Niko Farič) na Martinovo soboto ni spreminjala mošta v rujno kapljico, ampak je svoje znanje o Evropski uniji preverjala na prvem vseslovenskem državnem tekmovanju. V okviru projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta so se naši tekmovalci pomerili s sovrstniki iz več kot 50-ih slovenskih srednjih šol.
Po uvodnih nagovorih so svoje znanje izkazovali s pisanjem klasičnega testa in s skupinskim kvizom. Del tekmovanja je predstavljal tudi predhodno posnet kratki film na temo »Enotni digitalni trg«. Kot se za šolo, na kateri pionirsko izvajamo gledališko-filmsko smer umetniške gimnazije, spodobi, je igrani film GFML požel veliko pozornosti. Zaradi scenarija, ustrezno predstavljene vsebine in predvsem brezhibne tehnične oblike je bil izpostavljen ter posebej prikazan in predstavljen vsem udeležencem tekmovanja.
Državno tekmovanje je imelo tudi izobraževalno noto, saj so se mladi udeležili številnih spremljevalnih delavnic, skozi vsebine katerih so še podrobneje spoznavali evropske oblike integracij in institucij. Žal (tokrat) rešeni vprašalniki lotmerških tekmovalcev niso dosegli perfekcije posnetega in že omenjenega igranega filma, kar posledično pomeni, da bomo letos iskali nove poti prisostvovanja na simulaciji delovanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu. Najboljše ekipe so namreč to dobile kot nagrado za njihov uspeh na državnem tekmovanju.

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine