fbpx

Novice

Prvi šolski dan se je za dijake, ki se bodo oktobra odpravili na mobilnost v Anglijo v okviru projekta Erasmus+, začel s pripravami. Na šoli jih je namreč obiskala projektna partnerica Mojca Polak Williams, ki skrbi za izvedbo mobilnosti v Angliji, v mestu Leeds. Projektna partnerica je dijake najprej seznanila s programom mobilnosti, saj bodo poleg opravljanja praktičnega usposabljanja v vrtcih deležni tudi dodatnih izobraževanj iz znakovnega jezika, prav tako si bodo v prostem času ogledali kulturne znamenitosti mest Leeds in York. Dijakom je predstavila tudi značilnosti predšolske vzgoje v Angliji, njihov kurikulumom za vrtce in jih opozorila na razlike med slovenskim in angleškim šolskim sistemom.

V drugem delu druženja je dijake seznanila z znakovnim jezikom, saj jim je pokazala 20 osnovnih znakov, ki so se jih dijaki tudi naučili. Zapeli so še tri pesmi, pri čemer so posamezne besede pokazali z znaki. Prav tako so prebrali pravljico ter ob tem uporabljali znake za posamezne nastopajoče živali.

Dijaki so v dveh urah pridobili veliko novih znanj, ki jih bodo na mobilnosti lahko uporabili, prav tako so iz prve roke dobili informacije, kakšni vrtci so v Angliji. Mobilnosti se veselijo in že komaj čakajo na dan, ko se bodo odpravili na pot.

foto gfm media

Zadnje novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Avdio vsebine