fbpx

slovenscina na dlani

Trajanje projekta

Projekt traja od 18. 7. 2017 do 30. 9. 2021.

Namen in cilj projekta

Osnovni namen projekta je pripraviti inovativno učno e-okolje, ki se bo uporabljalo pri pouku slovenščine v osnovni in srednji šoli. Zasnovano bo na osnovi orodij za avtomatsko tvorjenje in pregledovanje vaj, ki bodo podprta s korpusom besedil in bazo znanja (s področja slovnice, pravopisa, frazeologije in besediloslovja). Cilj projekta je pripraviti kakovostno in privlačno prosto dostopno učno e-okolje, ki bo obogatilo pouk slovenščine, prispevalo k motiviranosti za učenje in izboljšanju jezikovno-digitalnih kompetenc. V vseh fazah projekta je predvideno tudi sodelovanje učiteljic oz. učiteljev in učencev oz. učenk, ki lahko s svojimi predlogi in pobudami sooblikujejo učno e-okolje in ga sproti evalvirajo.

Prijavitelj projekta in člani ter članice projekta

Prijavitelj projekta je Univerza v Mariboru, sodelujejo pa strokovnjakinje in strokovnjaki s Filozofske fakultete, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter Pedagoške fakultete.
V projektu je 25 članic oz. članov s področja didaktike, slovenistike, jezikovnih tehnologij in programiranja. V projektu sodeluje 14 osnovnih in srednjih šol iz celotne Slovenije.

Vodja projekta je izr. prof. dr. Natalija Ulčnik (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.).
Za stike s šolami skrbi doc. dr. Polonca Šek Mertük (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.).

Na naši šoli sta za projekt odgovorni:
Tanja Bigec in Katja Peršak

mkultura     feri     EKP socialni sklad