fbpx

tutorstvo

"Ena od velikih skrivnosti življenja je, da je zares kaj vredno le tisto, kar naredimo za druge."
Lewis Carroll

Že četrto leto zapored deluje na šoli oblika prostovoljne medvrstniške pomoči oz. tutorstvo. Tutorstvo je organizirana prostovoljna oblika učne in medsebojne pomoči, ki jo nudijo dijaki višjega letnika dijakom nižjega letnika. Tutorje pri njihovem delu usmerjava profesorici mentorici tutorstva Nina Črešnjevec in Liljana Fajdiga ter profesorji mentorji tutorstva za posamezen predmet. Sestajamo se na mesečnih sestankih, dijakom pa so tutorji na voljo vsako OIV in RU uro v mesecu ter po medsebojnem dogovoru. O svojem delu vodijo tutorji dnevnik, ob zaključku šolskega leta prejmejo za svoje delo ure OIV.

Ob začetku šolskega leta dobi vsak oddelek prvega letnika svoje tutorje mentorje, ki so septemra prisotni pri socializacijskih dnevih, razrednih urah in ponekaterih dejavnostih. Dijakom novincem so v pomoč pri iskanju odgovorov na vprašanja, s svojimi izkušnjami pa jih nudijo tudi oporo pri učenju in spopadanju z izzivi na GFML.

Med pomembne cilje tutorske pomoči štejemo predvsem povezovanje dijakov na šoli, širjenje prostovoljstva med dijaki, uvajanje dijakov prvega letnika v novo šolsko okolje, nudenje brezplačne učne pomoči in s tem zmanjšanje potreb po inštrukcijah (finančna razbremenitev staršev).

Dijaki lahko izberejo tutorja sami iz tabele in ga kontaktirajo, prav tako se lahko pri iskanju ustreznega tutorja obrnejo na mentorici Nino in Liljano. Tutorji so dijakom na voljo vsako OIV uro in na Facebooku v skupini GFML tutorstvo.


Da vam bo tutorstvo še bližje in lažje dostopno smo ustvarili FACEBOOK SKUPINO - GFML TUTORSTVO. Pridružite se nam.

facebook group icon

Mentorici

Nina Črešnjevec
Nina Črešnjevec
prof. matematike in fizike
K-110 Govorilna ura: PETEK 12.10 - 12.55
02 58 58 718
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Liljana Fajdiga
Liljana Fajdiga
prof. nemščine in pedagogike, svetovalna delavka
Svetovalna služba Govorilna ura: SREDA 11.20 - 12.05
02 58 58 706
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.