fbpx
 • Festival Student Cuts

  22. april 2021 ob 16. uri

  Predstavili se nam bodo dijaki iz srednjih šol umetniške gimnazije, smer gledališče in film iz Ljutomera, Ljubljane in Nove Gorice. Ker na mladih svet stoji, bo to tudi v prihodnje jedro festivala, ki pa bo še naprej sledil začrtani poti - omogočiti mladim prostor na velikem platnu ter omogočiti kar se da veliko predvajanj doma in v tujini.

  external www.studentcuts.si

 • Medijski tehnik

  Ključ do poklicne uspešnosti v prihodnosti bo digitalna pismenost in kreativno razmišljanje. Moč medijev, oglaševanje, avdio in vizualne predstavitve imajo vedno večji vpliv na naš vsakdan. Zakaj ga ne bi tudi sami kreirali?

  external Več informacij

 • Umetniška gimnazija: smer gledališče in film

  Umetniška gimnazija, smer gledališče in film, dijaku omogoča, da dosega vsa zahtevana znanja in sposobnosti za opravljanje splošne mature, hkrati pa se posveča svoji lastni ustvarjalnosti ter razvija različne talente, vstopa na gledališke odre, v svet filmske umetnosti ter izoblikuje svojo izrazno tehniko.

  external Več informacij

 • GLAS GFML

  Dijaki GFML vsak četrtek pripravijo radijsko oddajo Glas GFML, ki jo lahko poslušate na Radiu Maxi in Murski val.

  Oddaja vam je na voljo tudi kot podcast. Naročite se nanj v podcast aplikaciji na vaši mobilni napravi.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

urnik       moodle       ea      eduroam       mail    

Novice

VEČ NOVIC PRIDRŽITE "SHIFT" ZA VSE PRIKAŽI VSE

logo zdrava sola     ambasadorka     sio     jest2020     tvu2020 logo     NAMAPOTI2020     erasmusmovit     slovenscina na dlani     razumevanje filma     gledalisce     skum     opk gfml     Time LOGO     rast2020     erasmuscmepius     nem debata     PODVIG2020     simbioza    munera3    kompetence     zlata palicica     EKSRP PRP LEADER EU SLO bliznjicatakseguci     prlek

Obvestila

 • Povabilo na kviz Alkoholni miti, četrtek, 15. 4. 2021

  Mladinski center Ormož v sodelovanju s Klubom ormoških študentov - KOŠ, KAK Unterhund in organizacijo DrogArt organiziramo zabaven Kahoot kviz »Alkoholni miti«. Kviz bo potekal preko aplikacije Zoom in je namenjen mladim, starim med 14 in 30 let.  Vprašanja na kvizu so oblikovana tako, da spodbujajo debato in deljenje izkušenj. Prav tako pa bomo pripravili zabavne nagrade. Več o kvizu lahko najdete tukaj:...

 • Natečaj: Videoesej 2021

  Objavljamo razpis 3. natečaja za najboljši videoesej 2021, za mlade med 15-19 let. Videoesej je forma svežega pristopa izražanja za mlade, ki radi montirajo filme, radi urejajo vsebine, so spretni pri pisanju in  argumentiranju ali pa so enostavno nori na filme! Rok oddaje je 3.5.2021 Kaj je videoesej, kako ga narediti, vse potrebno o natečaju je objavljeno na:>> http://madaboutfilm.si/videorezVabljeni!

 • Nagradni natečaj za mlade Ali govoriš emojščino? 24. festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru - Ko te napiše knjiga

  Spoštovani, spoštovane, Mladinski kulturni center Maribor - MKC Črka tudi letos organizira festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru - Ko te napiše knjiga. V bogatem programu razpisujemo tudi literarni natečaj Ali govoriš emojščino?, ki postaja vedno bolj priljubljen. Vabimo vas, da povabite svoje dijake in dijakinje, da se udeležijo tega zanimivega literarno prevodnega natečaja, ki ga letos pripravljamo že šestiš po vrsti. S spoštovanjem Tonja Jelen,festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru...

 • Video natečaj Banke Slovenije, prijave do 30. aprila 2021

  Spoštovani, vstopili smo v svetovni teden denarja, ki ga finančne ustanove vsako leto obeležujemo konec marca. Letos prvič svetovni teden denarja (Global Money Week) poteka pod okriljem OECD, od 22. do 28. marca 2021 pa se bo tudi v Banki Slovenije zvrstilo kar nekaj dejavnosti. Med drugim bomo izvedli bančne ure za osnovnošolce in dijake, pripravili smo tudi kviz o poznavanju delovanja centralne banke, ki je dostopen na naših družbenih omrežjih, posebej pa vas želimo povabiti k sodelovanju na...

 • Zakladnica sreče - natečaj

  Študentje psihologije zvajajo projekt Kako si?, ki je namenjen ozaveščanju pomembnosti duševnega zdravja in spodbujanju ljudi, da ga aktivno ohranjajo in izboljšujejo. V ta namen letos organizirajo literarni natečaj, z naslovom Zakladnica sreče. Vse podrobnosti natečaja lahko najdete v priponki.

 • Vabilo k sodelovanju pri natečaju “Planet varujem, ko z energijo varčujem!”

  V sklopu projekta LIFE IP CARE4CLIMATE je ekipa Care4Climate pripravila kreativni natečaj za mlade »Planet varujem, ko z energijo varčujem!« s katerim želijo ozavestiti in opolnomočiti mlade, da spreminjajo svoje navade na področju energetske učinkovitosti. Imamo samo1planet, zato moramo zanj bolje skrbeti. Mlada generacija je tista, ki ima velikomoč spremeniti navade vseh generacij. Zato potrebujemo vašo pomoč. Čas je za iskrenokomunikacijo in širjenje zavedanja o okoljskih problemih. Vsi...

 • PENov natečaj za najboljši srednješolski esej

  Objavljamo vabilo Slovenskega centra PEN, ki v okviru organizacije 53. Mednarodnega srečanje pisateljev na Bledu, vabi k ustvarjalnemu sodelovanju vse dijakinje in dijake. Dopis je objavljen v prilogi. 

Uporaba piškotkov

Kaj so piškotki (cookies)?

Spletišče v brskalnik računalnika obiskovalca oziroma uporabnika odloži tako imenovani “piškotek”. Piškotki so tekstovne datoteke, ki se shranijo na uporabnikovem računalniku in omogočajo analize o uporabnikovem obisku, številu obiskov in kaj ga zanima v teh obiskih. V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določene spletne strani, npr. ime obiskovane spletne strani, ki jih opravi v spletišču. Vsebina piškotka se shrani v računalniku uporabnika v posebnem direktoriju. Z dvakratnim klikom na datoteko dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki jo uporabnik obiskuje.

Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja, a posledično uporabnik ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletišča v polni meri. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici.

Vrste piškotkov

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke

A) Sejni piškotki

Sejni piškotek se ustvari, ko odprete našo spletno stran. Sejni piškotek se uporablja za shranjevanje informacij v primerih kot so izbira jezika, zavihek na katerem se nahajate, velikost besedila, jezik itd. Sejni piškotek se izbriše takoj, ko zaprete okno.

B) Trajni piškotki

Trajni piškotki omogočijo, da si spletna stran zapomni vaše osebne nastavitve za daljše časovno obdobje (vaša odločitev o piškotkih, velikosti besedila, ipd.). Trajni piškotek se nastavi za določen čas. Po preteku nastavljenega obdobja se piškotek izbriše in morate ponovno ponoviti določene korake (ponovna potrditev o uporabi piškotkov, ponovna nastavitev velikosti besedila itd.).

Podrobnejši opis namena piškotkov

Nujno potrebni piškotki

To so piškotki, ki so vedno omogočeni in potrebni, da so osnovne funkcionalnosti strani mogoče. Vključujejo piškotke, ki omogočajo, da je vaše brskanje po naši strani nemoteno, tudi če med brskanjem obiščete kakšno drugo spletno mesto. Pomagajo, da vaša prijava in odjava poteka nemoteno in gladko hkrati pa pripomore k večji varnosti in je v skladu s predpisi.

Izvedbeni in funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo izboljšanje funkcionalnosti našega spletnega mesta. Omogočajo, da si spletno mesto zapomni vaše izbrane možnosti. Pomagajo nam izboljšati hitrost delovanja spletnega mesta oz. vašega brskanja po spletu, pomagajo nam si zapomniti spletna mesta, ki jih uporabljate več ter so nam v pomoč pri povezovanju z vašimi socialnimi omrežji. Pomagajo nam ugotoviti npr. katere MIKrovent izdelke oz. izdelke na spletišču bi vam lahko priporočili po ugodnih cenah. Z odjavo od teh piškotkov se bo delovanje brskanja po spletišču lahko upočasnilo, oglasna sporočila ne bodo ustrezna hkrati pa se ne boste mogli učinkovito povezovati z vašimi socialnimi omrežji Facebook, Twitter in drugimi.

Ciljni ali oglaševalski piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije, ki zagotavljajo boljše prilagajanje oglaševanja vašim interesom tako na naših spletiščih, kot na spletiščih izven lmn-moravci.si. Pridobljeni podatki so anonimni, kar pomeni, da niso pridobljeni v kakršnikoli povezavi z vašimi osebnimi podatki, ki ste jih morda zaupali na našem spletišču. Z odjavo od teh piškotkov, oglasna sporočila za vas ne bodo ustrezna vašim preferencam.

Onemogočenje piškotkov

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

Če piškotke izklopite, spletna stran ne bo delovala optimalno oz. bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.

Prijava

Prijavite se v vaš račun

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomni si me

Aktualne video vsebine

Nove fotografije

Radijske oddaje

Zadnje publikacije