Natečaji in razpisi za dijake

Objavljamo povabilo k sodelovanju ba tekmovanje POPRI za najboljše podjetniške ideje med maldimi: 

Predstaviti vam želimo tekmovanje POPRI za najboljše podjetniške ideje med mladimi. V lanskem letu je na tekmovanju sodelovalo kar 260 mladih iz 44 različnih izobraževalnih inštitucij, projekt POPRI pa je postal tudi slovenski zmagovalec Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva.

Na tekmovanju lahko sodelujejo mladi v treh kategorijah (1) osnovnošolci od 7.-9. razreda, (2) srednješolci in (3) študentje ter mladi do 29. let, ki še nimajo svojega podjetja. Prijavijo se s svojo podjetniško idejo, ki jo opišejo v predlogi, sestavljeni iz ključnih poglavij, ki sestavljajo poslovni model. Prijavo, skupaj s prilogami (fotografijami, plakati, reklamami svojega izdelka), pošljejo do 13. marca.
Na tekmovanju lahko mladi tekmujejo tudi z izdelki, seminarskimi nalogami ali poslovnimi načrti, ki ste jih izdelali v sklopu izobraževalnega procesa, potrebno je le prilagoditi prijavo predlogi tekmovanja POPRI.

Prispele naloge bo pregledala strokovna komisija, sestavljena iz podjetnikov, zaposlenih v večjih podjetjih, pedagoških delavcev in drugih ključnih kadrov, ki bo odločila, katerih 10 ekip se uvrsti v polfinale.
Novost letošnjega leta prinaša združitev polfinala z zaključno prireditvijo, saj bo izbranih 10 polfinalistov v vsaki kategoriji, svoje projekte v petih minutah predstavilo pred strokovno komisijo. V popoldanskem času se bosta na velikem odru Slovenskega narodnega gledališča predstavila dva finalista.

Pomembno obvestilo o udeležbi dijakov na mednarodnem tekmovanju Genius Olympiad
Ker smo opazili, da pri podatku o udeležbi na tekmovanju Genius Olympiad prihaja do nejasnosti, smo se odločili, da ponovno opišemo novost letošnjega leta. Z namenom, da bi mladim odprli vrata v svet podjetništva, smo se povezali z mednarodnim tekmovanjem Genius Olympiad. V kategoriji dijakov, bomo tako delovali kot kvalifikacijsko tekmovanje, kar pomeni, da bomo tri najboljše naloge poslali v ocenjevanje komisiji tekmovanja Genius Olympiad, ki bo izbrala katere naloge se bodo potegovale za zmago v finalu. V kolikor bi imeli še kakšno vprašanje glede poteka izbora ali udeležbe na tekmovanju, nas prosim kontaktirajte.

Se nam želite pridružiti?
O tekmovanju je v zadnjih dveh letih obveščalo že več kot 100 izobraževalnih institucij. Če želite tudi vi obveščati učence o udeležbi na tekmovanju, nam pošljite elektronsko sporočilo z vašim kontaktom. Po pošti vam bomo poslali promocijske zloženke in plakate, povezavo do spletne strani vaše institucije, pa bomo objavili na spletni strani POPRI.
Vaše priprave na tekmovanje lahko tudi fotografirate in nam jih pošljete. Z veseljem bomo vaše utrinke delili na socialnih omrežjih!

Na voljo smo vam za vsa dodatna vprašanja in pojasnila. Za obveščanje lahko uporabite gradivo v priponki, ali nam vaše želje, sporočite na spodnje kontakte.

Z lepimi pozdravi,

Maja Rajer Obid

Primorski tehnološki park d.o.o.
Mednarodni prehod 6, Vrtojba
SI-5290 Šempeter pri Gorici

t: +386 (0)5 393 24 51
f: +386 (0) 5 393 24 55
gsm: +386 (0) 40 475 599

e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
www. primorski-tp.si
www. popri.si

Priloge:
Download this file (Popri.pdf)Popri.pdf[ ]741 kB