Natečaji in razpisi za dijake

Posredujem vam obvestilo o razpisu 15. mednarodnega literarnega natečaja v Schwanenstadtu v Gornji Avstriji in Vas prisrčno vabim k sodelovanju.

>Kakšno veselje<

... se glasi okvirna tema 15. mednarodnega literarnega natečaja za najboljšo otroško in mladinsko knjigo, ki ga razpisuje mestna občina Schwanenstadt v Gornji Avstriji za leto 2017.
Dan za dnem beremo velike časopisne naslove s pretresljivo vsebino. Zato naj bi bile pozitivne misli in odnosi življenja v ospredju letošnje okvirne teme. Veselje in nasmeh se naj zrcali v umetniškem in literarnem ustvarjanju. V smislu tega nasprotja vabi razpis, da bi premišljevali o bistvu življenja in pozitivnih vidikov vsakdanjika. Obravnavajo naj se prazniki, prijetna dogodivščina, nepozabni veseli doživljaji in uspehi.
Neštetokrat so presenečenja, ki nam podarijo nepričakovano veselje.
Pravljice in povesti lahko opisujejo razveseljiva srečanja oziroma želja in stremljenja.
Zaželena je tokrat tudi moderna tehnologija in uporaba različnih medijev pri oblikovanju knjige. Otroška knjiga je običajno tesno povezana s filmom.
Veselimo se, če avtorica/avtor uporabi tokrat tudi multimedijske povezave.
Slovenski uspehi v lanskem letu so bili nadobudni. Mednarodna žirija je preverila 199 prispevkov (721 udeleženk in udeležencev). Mednarodni
prispevki: iz vseh avstrijskih dežel (97), Italije (55), Slovenije (46), Nemčije (1). Od 46 prispevkov so prejeli Slovenci 14 nagrad (dve drugi in dve tretji mesti ter deset priznanj žirije). Iz zmagovalnega stopnička so žareli Lana Kolar iz Brezovica pri Ljubljani (2. mesto), Stanka Devjak in Nina Šulin iz Maribora (2. mesto), Mihaela Olivo iz Šempetra pri Gorici in Tia Marc iz Ajdovščine (vsi tretje mesto).
(O nadaljnjih slovenskih uspehih 2016 - glej priloga)