Natečaji in razpisi za dijake

scife glava Tscife glava R

Konzorcijski partnerji Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem, Univerza v Novi Gorici, Nacionalni inštitut za biologijo in Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer v okviru vseevropske »Noči raziskovalcev« razpisujejo nagradni natečaj  na temo »Znanost za življenje«. 

Na ta način želimo spodbuditi mlade, da skozi zanimive teme razmišljajo o poklicu raziskovalca in sodelujejo z njim najbližjo obliko izražanja.

KDO lahko sodeluje?

Natečaj je namenjen vsem učencem osnovnih in srednjih šol v Sloveniji.

KAKO sodelovati?

Sodelovati je mogoče v treh kategorijah:

  • Najboljša fotografija na temo »Fizika«

Fizika je lahko zabavna in odvija se vse okoli nas! Gravitacija, toplota, gibanje, magnetizem… vse to je fizika. Poskušajte s fotografijo ujeti trenutek, ki za vas ponazarja fiziko. Posnamete jo lahko s kamero, tablico ali mobilnim telefonom. Velikost fotografije: 300 dpi.

  • Najboljša poezija na temo »Vesolje«

Vas zanima vesolje? Se kdaj vprašate, ali smo sami v njem? Napišite pesem na temo vesolja, astronomije, znanstvene fantastike, kozmičnih pojavov... ali kakšne druge teme, povezane z vesoljem. Dolžina: največ 2000 znakov.

  • Najboljši film na temo »Raziskovalec«

V kratkem filmu, ki naj traja največ tri minute, v slovenskem jeziku (z angleškimi podnapisi) predstavite, kako si zamišljate poklic raziskovalca. Pri tem uporabite slogan (projekta Noč raziskovalcev 2016): »Znanost za življenje«. Film v poljubnem formatu nam pošljite na predpisani e-naslov. Če zaradi velikosti datoteke to ni možno, za prenos filma uporabite dropbox, google drive, arnesfilesender ipd.

Učenci oz. dijaki pošljete svoje izdelke po elektronski pošti (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.), izdelki bodo sproti objavljeni na spletni strani družabnega omrežja Facebook -  Noč raziskovalcev (https://www.facebook.com/No%C4%8D-raziskovalcev-126117180771042).

NAGRADE

V vsaki kategoriji bomo izbrali tri najboljše prispevke.

1. nagrada: tablični računalnik,

2. nagrada: šolske potrebščine v vrednosti 100€,

3. nagrada: šolske potrebščine v vrednosti 50€.

Posebna nagrada: prispevek (iz katerekoli kategorije), ki bo na spletni strani zbral največ všečkov, bo nagrajen – avtorja prispevka in njegov razred bomo odpeljali na enodnevni raziskovalni izlet!

OCENJEVANJE prijav

Imenovali bomo strokovno komisijo, ki bo oddane prispevke ocenjevala na podlagi naslednjih meril:

  • primernost vsebine,
  • kakovost izdelka,
  • izvirnost,
  • umetniški vtis,
  • število všečkov na spletni strani (10% ocene).

ROK za oddajo prispevkov

Svoje prispevke nam lahko pošljete najkasneje do 20. 9. 2016  na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Za informacije vam je na voljo Veronika Piccinini (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.).

PODELITEV nagrad

Nagrade bomo podelili v sklopu Noči raziskovalcev, ki se bo odvijala v Mariboru, Ljutomeru, Brežicah, Ljubljani, Novi gorici, Kopru in Izoli 30. 9. 2016.

Z udeležbo na javnem natečaju avtorji soglašate z javno objavo svojega imena in izdelka. Mladoletni udeleženci natečaja morate priložiti soglasje starša oz. skrbnika.

Vabljeni k sodelovanju!