Natečaji in razpisi za dijake

V Film Factory smo v letu 2016 projekt "Skrivnosti neodvisne filmske produkcije" preoblikovali v FILM SMOOTHIE, filmski tabor za mlade, ki bo potekal med 27.6. in 2.7. v urbanem okolju hostla Pekarna v Mariboru.

Vabimo vas, da o filmskem taboru FILM SMOOTHIE obvestite/povabite/navdušite vaše dijake/študente, ki so že dejavni na področju filma ali pa si to želijo.

Prijave so že odprte, in sicer na naslednji povezavi: http://goo.gl/forms/cHqBfiPrO95Bdp1A3 ali preko spletne strani www.filmsmoothie.si.

Več o projektu:

Film smoothie je mix filma, zabave in poletja, obenem pa mix različnih pristopov filmskega opismenjevanja mladih. V prvi vrsti je potrebno izpostaviti produkcijsko delavnico igranega filma, kjer bodo mladi udeleženci sodelovali pri zanimivih predavanjih, obenem pa bodo razvili lastne kratke filme od ideje do premiere in tako teoretično znanje nadgradili s praktičnim. Mentorja produkcijske delavnice bosta Mitja Mlakar in Miha Šubic. Premiera filmov, ki bodo nastali na delavnici bo 2.7.2016.

Ob večerih bodo mladi filmski profesionalci našim udeležencem kreativno predstavili področja svojega dela in jim razširili filmska obzorja. Z nami bodo Luka Marčetič (scenarist, režiser in igralec), Darko Herić (direktor fotografije) in Marina Gumzi (producentka). Imeli bomo dve "best of" festivalski projekciji, in sicer predstavljala se bosta mednarodni festival študentskega filma Student Cuts in FEKK - festival kratkih Kraken.
VABLJENI!