Natečaji in razpisi za dijake

Ustanova za krepitev človekove varnosti (ITF), slovenska organizacija, ki deluje na področju humanitarnega razminiranja in odstranjevanja eksplozivnih ostankov vojne vas vabi, da v znak podpore protiminskemu delovanju in solidarnosti z žrtvami min v bližnji soseščini in po svetu simbolno posodite svojo nogo in zavihate hlačnico za svet brez min.

V preteklih letih so se z vihanjem hlačnic kampanji med drugimi pridružili tudi Predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor, košarkar Goran Dragič, glasbene skupine Siddharta, Big Foot Mama in Dan D, podjetje Pipistrel in številni drugi. Fotografije lahko najdete na naši Facebook strani Posodi svojo nogo.

V okviru letošnje kampanje naslavljajo tudi slovenske gimnazije, saj želijo o tovrstni problematiki ozavestiti tudi srednješolce.

Fotografije z zavihano hlačnico pošljete lahko do 8. aprila 2016 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

V priponki pošiljajo uradno vabilo veleposlanika Damjana Berganta, direktorja ITF. Prav tako je priložen letak s ključnimi informacijami o minski problematiki.