Natečaji in razpisi za dijake

Ameriško veleposlaništvo v Sloveniji že četrto leto zapored sodeluje v regijskem mladinskem kampu “Step Afrika”, ki bo tokrat potekal v Zagrebu od 22. do 28. aprila 2016. V projektu bo sodelovalo 100 mladostnikov iz različnih evropskih držav. Kamp bo potekal pod vodstvom ameriške plesne skupine Step Afrika  (http://www.youtube.com/watch?v=FRecTnZ9vac ) in je namenjen povezovanju mladih v regiji, krepitvi njihovih motoričnih sposobnosti in samozavesti, vse to pa bo vključevalo ogromno zabave in pozitivne energije.

V ta namen naše veleposlaništvo išče 4 mladostnike, stare med 15. in 18. letom, ki ne potrebujejo nikakšnega plesnega predznanja, le veliko dobre volje in interesa, da se vključijo v omenjeni projekt. Spremljala jih bo ena odrasla oseba, ki bo prevzela odgovornost za skupino mladostnikov. Stroške prevoza, nočitev in prehrane na kampu bo krilo naše veleposlaništvo, udeleženci ne potrebujejo svojih sredstev. Prav tako bomo na veleposlaništvu organizirali prevoz v Zagreb in nazajdo Ljubljane. Od udeležencev se pričakuje, da se bodo vključili v predvidene aktivnosti, ki v prvi vrsti vključujejo plesne delavnice stepa z javnim nastopom ob zaključku programa.

Možnost sodelovanja na taboru želimo ponuditi mladostnikom, ki smo in jih še vedno srečujemo na obiskih ameriških diplomatov na srednjih šolah po Sloveniji. Vse, ki jih udeležba na kampu zanima, vabimo, da nam pošljejo kratek predstavitveni video. Za iztočnico naj jim bo, da na zabaven način odgovorijo na sledeče vprašanje: Who are you and why do you want to do it? Predstavitveni posnetki so lahko v slovenskem ali angleškem jeziku, naj pa ne bodo daljši od 1 minute. Posnetke naj pošljejo kot privatno sporočilo preko uradne Facebook strani veleposlaništva.Prav tako naj dijaki ne pozabijo pripisati svojih kontaktnih podatkov.

Več informacij o razpisu in Step Afrika kampu so na voljo na naši Facebook strani: https://www.facebook.com/slovenia.usembassy/posts/10153874943573088?fref=nf&pnref=story

Rok za oddajo prispevkov je 1. marec.