Natečaji in razpisi za dijake

KDO VABI: Revija Mentor in JSKD
KOGA: mlade literate, od 15. do 30. leta starosti
KAJ: neobjavljena literarna besedila -  prozo (do 10 strani), poezijo (do 10 pesmi) in/ali dramska besedila (do 10 strani)
POGOJ: Sodelujejo lahko avtorji in avtorice, ki svojega literarnega dela še niso izdali v knjižni obliki (razen v samozaložbi)
KAKO IN KAM: besedila in podatke avtorjev na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
ROK PRIJAVE:    petek, 22. 1. 2016
KJE: šest regijskih srečanj in delavnic s strokovnimi spremljevalci, od februarja do aprila 2016, v Rogaški Slatini, Kočevju, Ankaranu, Trebnjem, Škofji Loki in Mariboru ter v sodelovanju z območnimi izpostavami JSKD.

VEČ NA: https://www.jskd.si/literatura/natecaji_literatura/urska/urska_16/razpis.htm

Na kratkih literarnih delavnicah in javnih branjih bomo govorili o prispelih literarnih besedilih, o literaturi na splošno, o branju in pisanju, odpravljanju klišejskih napak, o objavljanju v literarnih revijah in zbornikih, o izdajanju leposlovja ...
Avtorji, ki boste sodelovali na natečaju Urška 2016, ste upravičeni do celoletne naročnine (štiri številke) na literarno (In mentorsko) revijo Mentor s popustom.