Natečaji in razpisi za dijake

Na Inštitutu za trajnostni razvoj že vrsto let delujemo na področju ekološkega vrtnarjenja in kmetijstva, še posebej na vzgojno-izobraževalnih ustanovah (program Šolski ekovrtovi). Omenjeni evropski projekt "EAThink2015" spodbuja kritičen razmislek in poglobitev vedenja o kmetijstvu in prehranskem sistemu doma, v "razvitejšem svetu", in na globalnem Jugu.

Z nateč ajem želimo spodbuditi mlade, da predhodno pod mentorstvom uč iteljev/odraslih raziskujejo in kritično razmislijo o kmetijstvu, o prehrani v današnjem, globaliziranem svetu in domač em okolju, njuni soodvisnosti ter o alternativnih nač inih preskrbe s hrano. Rezultat svojega razmisleka pa prikažejo v obliki fotozgodbe.

Natečaj je namenjen razredom zadnje triade (6. do 9. razred) osnovnih šol in srednješolcem. Več izhodišč za pripravo fotozgodbe smo zapisali v razpisu, ki ga prilagamo zraven.

Zelo mamljiva je tudi nagrada za zmagovalce - nagradni izlet na svetovno razstavo EXPO2015 v Milano z letošnjim vodilnim sloganom "Hrana za planet, energija za življenje"!

Fotozgodbe sprejemamo do konca maja, to je do petka, 29.maja!

Za dodatne informacije smo vam na voljo na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po telefonu 0590 71 333/051 368 890!