Obvestila za dijake

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je pripravilo sistem zagotavljanja brezplačnega toplega obroka za učence in dijake, za katere je v času zaostrenih epidemioloških razmer organizirano izobraževanje na daljavo in tak obrok potrebujejo.

Brezplačni topli obrok pripada dijakom, pri katerih je povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji ali odločbi na podlagi vloge za priznanje pravice do subvencije malice ali kosila ne presega 382,82 € (3. dohodkovni razred otroškega dodatka oziroma 2. razred državne štipendije). Brezplačni topli obrok pripada tudi dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino.
Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer se na sistem zagotavljanja brezplačnega toplega obroka prijavijo preko šole na email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., le-ta pa za dijake, ki so prijavljeni na šolsko malico, preveri v CEUVIZ upravičenost do brezplačnega obroka. Šole zbrane podatke o prijavah posredujejo občini prebivališča dijaka, ki bo na podlagi zbranih potreb organizirala pripravljanje in distribucijo toplega obroka za dijake iz svoje lokalno skupnost.
S prijavo dijaki privolijo, da občine in šole podatke uporabijo za organizacijo priprave in prevzema toplega obroka.

Kako in kje bodo dijaki oziroma njihovi starši lahko prevzemali topel obrok, določi občina. Izjemoma bo občina za dijake, ki obroka ne morejo prevzeti, organizirala dostavo toplega obroka na dom ali na ustrezno razdelilno točko v lokalni skupnosti. Zato vas naprošamo, da spremljate informacije tudi na spletnih straneh občine vašega prebivališča.
Sredstva za zagotovitev toplega obroka se zagotovijo iz državnega proračuna.
Želimo vam vse dobro in ostanite zdravi.