Obvestila za dijake

Ameriško veleposlaništvo v Sloveniji že tretje leto zapored sodeluje v regijskem mladinskem kampu “Step Afrika”, ki bo tokrat potekal v Puli od 23. do 29. aprila 2015. V projektu bo sodelovalo 90 mladostnikov iz različnih evropskih držav. Kamp bo potekal pod vodstvom ameriške plesne skupine Step Afrika in je namenjen povezovanju mladih v regiji, krepitvi njihovih motoričnih sposobnosti in samozavesti, vse to pa bo vključevalo ogromno zabave in pozitivne energije.

V ta namen naše veleposlaništvo išče 4 mladostnike, stare med 15. in 18. letom, ki ne potrebujejo nikakšnega plesnega predznanja, le veliko dobre volje in interesa, da se vključijo v omenjeni projekt. Spremljala jih bo ena odrasla oseba, ki bo prevzela odgovornost za skupino mladostnikov. Stroške prevoza, nočitev in prehrane na kampu bo krilo naše veleposlaništvo, udeleženci ne potrebujejo svojih sredstev. Prav tako bomo na veleposlaništvu organizirali prevoz v obe smeri. Od udeležencev se pričakuje, da se bodo vključili v predvidene aktivnosti, ki v prvi vrsti vključujejo plesne delavnice stepa z javnim nastopom ob zaključku programa.

Možnost sodelovanja na taboru želimo ponuditi mladostnikom, ki smo in jih še vedno srečujemo na obiskih ameriških diplomatov na srednjih šolah po Sloveniji. Vse, ki jih udeležba na kampu zanima, vabimo, da nam pošljejo kratke prispevke na temo: How art and culture can help people express themselves.Prispevki naj bodo v angleškem jeziku. Prav tako naj dijaki ne pozabijo pripisati svojih kontaktnih podatkov.

Več informacij o razpisu in Step Afrika kampu so na voljo na Facebook strani:https://www.facebook.com/events/1599035140318750/
Rok za oddajo prispevkov je 16. marec.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=FRecTnZ9vac{/youtube}